FOTO SERWIS  > PORADNIK > Jak i czym fotografować potrawy ?

Potrawy dobrze wyglądają oświetlone z przeciwnej strony niż aparat. Światło "ślizgając" się po powierzchni daje refleksy w powierzchniach mokrych i natłuszczonych tworząc wrażenie świeżości. Dobrze, gdy światło imituje strumień światła padający z okna.
 

Zdjęcie wykonano przy pomocy jednej lampy z parasolka srebrna. Dla rozjaśnienia cienia z przodu użyto powierzchni odbijajacej światło ustawonej po przeciwnej stronie do lampy.

> zobacz lampy błyskowe
> zobacz powierzchnie odbijajace światło - tzw. blendy

powrót

zobacz lampy błyskowe małej mocy zobacz lampy błyskowe 100-200 Ws zobacz lampy błyskowe dużej mocy zobacz oświetlenie ciągłe zobacz parasolki, blendy
zobacz namioty bezcieniowe
zobacz stoły
bezcieniowe
zobacz tła 
fotograficzne
zobacz akcesoria do studia
zobacz zestawy
przykładowe